Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegeink Kérdezték

2011.04.17.

 

Megállapítható-e egyetlen vérvételből, hogy kinek melyik gyógyszer lesz a hatásos és melyiknél várható mellékhatás?

 

A személyre szabott orvoslás a beteg genomikája, a rá ható környezeti tényezők és a betegség sajátosságai ismeretében választja ki a beteg számára legoptimálisabb gyógyszert.

Egyes területeken, mint pl. az onkológia már a minden napok gyakorlatában is használják ezt a típusú gyógyítást, más területeken jelenleg folynak a kutatások azirányban, hogy mely genomikai markerek segítik majd a jövőben a gyógyszerválasztást. Központunk a clopidogrilt szedő betegeknek tud jelenleg segíteni abban, hogy megvizsgálja a gyógyszer metabolizmusában fontos szerepet játszó gént, és előre tudja jelezni, ha ez a gyógyszer nem fog hatni számára illetve, ha mellékhatások várhatók szedése mellett. A vizsgálat szakorvosi beutalóval térítésmentes. Beutalóval nem rendelkező betegek számára 15.000 Ft térítés ellenében végezzük el a vizsgálatot.

 Igény esetén egy antibiotikum ( azaminoglycosid) nagyothallást okozó mellékhatásának megjóslására alkalmas genetikai vizsgálatot is tervezünk. Kérjük jelezzék, amennyiben erre igényt tartanának.

 

 

20031103genom170.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Szeged

(Admin, 2011.11.14 08:46)

Kedves Uram!

A rendszeres gyógytorna, egyéb rehabilitációs tevékenységek, gyógyászati segédeszközök, egyes esetekben korrekciós műtétek, táplálék kiegészítők, fájdalmak, izomgörcsök esetén gyógyszerek stb, sokat tudnak a beteg állapotán javítani, még abban az esetben is, ha nem a gyógyulást hozzák. Ezek jelentik a tüneti terápiákat.

Üdvözlettel
MMJ

Székesfehérvár

(Aschenbrenner Ferenc, 2011.11.06 14:58)

Dr. Molnár Mária Judit
Tisztelt Dr. Nö
Aschenbrenner Ferenc vagyok az SMA-izomsorvadásosoknak gyűjtöm az infót a világhálorol.
Az SMA-betegeknek jelen pillanatba csak két jelentős gyógyszer kísérlet van ami a legközelebb van a betegekhez
az egyik a TROPOS-által kifejlesztett TRO-19622 nevű gyógyszer, de erről már le maradtunk és
különben is a szokásos lassúfolyamattal megy mivel 2003-ba ígérik az első eredményeket.
A mási a leg jelentősebb a ReliGen, amit kifejlesztett az RG-3039 nevű gyógyszer ez most
gyorsított eljárásban vizsgálják, ha jól tudom, erről itt olvashat: RepliGen .
A legfrissebb hírek szerint már az egészséges embereken is túljutottak a kísérletekkel. Erről Itt olvashat.
Amerikában már rájöttek ezt a kutatást fel kell gyorsítani mivel ez a betegség a gyermekhalálozásban a második helyen áll ugyan is minden 6000-dik gyermek ebben a genetikai betegséggel születik és semmi esélye az életre.
Lehet, ezek komolyan veszik a gyorsított eljárást?
Mivel a OKK-intézetbe Dr. Karcagi Veronikáéknál az SMA-adatbázis adott a betegek regisztrálva vannak már csak
egy jó szervezés és szerencse kellene ahhoz, hogy nálunk is lefolyón egy kísérlet.
Mivel Európában vezető szerepet töltünk be a gyógyszerkísérletekbe talán egy próbát ez is megérne
ráadásul azt olvastam az intézetek is jól járnak anyagilag egy gyógyszerkísérlettel a betegekről nem beszélve.
És itt jön a nagy kérdés, hogyan lehetne elhozni és meg szervezni egy RG-3039-gyógyszer kísérlet és ki tudná ezt elintézni, ha rövidesen meg kezdik az SMA.betegeken is? Nem tudna ebben segíteni?
Ha lenne valami jó ötlete vagy hasznos tanácsa kérem, írja meg nekem érdemes-e ezen az
úton haladnom vagy más irányt keressek. Vagy kit kellene keresni aki ebben tudna nekem segíteni?

Az Itt található lapomon mindent meg talál amit az SMA-izomsorvadásról és a legújabb felfedezésekről tudni kell: http://asi-sma.blogspot.com/

Üdvözlettel: Aschenbrenner Ferenc

Re: Székesfehérvár

(Admin, 2011.11.09 10:52)

Tisztelt Uram!

A gyógyszergyár, amely a klinikai kutatást irányítja dönti el, hogy mely országokat választanak be a multicentrikus klinikai vizsgálatba. Ezek a döntések az adott ország klinikai kutatásra vonatkozó törvényeit és hatósági szabályait veszik legelőször vizsgálat alá és a hatóságoknak befizetendő engedélyezési eljárási díjak is fontosak. Magyarország a fentiek alapján messze nem a legkedvezőbb helyszín a klinikai kutatások (gyógyszervizsgálatok) futtatása céljából.

Bízzunk benne, hogy a vizsgálat positiv eredménnyel zárul és hamarosan piacra kerül majd a gyógyszer. Egy ilyen stádiumú vizsgálat után még évekbe kerül a piaci megjelenés, még a ritka betegségek esetében is.

Szívélyes üdvözlettel

Molnár Mária Judit

Re: Re: Székesfehérvár

(Gábor Zsolt, 2011.11.09 19:41)

Látom ezek a dokik ki magyaráznak mindent mert nem betegek és tudnak járni,nem tudom ha fordítva lenne helyzet ők probálkoznának e mindennel?szerintem igen de ennél kényelmesebb dolog nincs mint utazgatni és kutatgatni az adó fizető pénzükön

Re: Re: Re: Székesfehérvár

(Admin, 2011.11.12 09:48)

Kedves Gábor Zsolt!

Ugy gondolom félreértette a válaszomat. Ha ismételten elolvassa megérti, hogy éppen arra világitottam rá, hogy az orvosok is örülnének ha kedvezőbb hazai hatósági szabályozások és dijak lennének Magyarországon. Az, hogy a gyógyszer vizsgálat mely országban landol sok esetben ezen mulik és ezt nem a gyógyításban résztvevő orvosok határozzák meg, hanem az, hogy kap e az illető cég kap-e a vizsgálatára etikai bizottsági engedélyt illetve milyen összegű eljárási dijat kell a magyar hatóságoknak befizetnie.

Üdvözlettel
MMJ

Szeged

(Bógdán Ferenc, 2011.11.09 11:04)

Tisztelt Dr. Nő
Az lenne a kérdésem hogy akinek az lgmd2a típusú izomsorvadása van mikor tudnak valami féle segítséget adni, mert akiket én ismerek egyre rosszabb az állapotuk és el vannak keseredve nem tudják kihez és hová forduljanak ugyan is mindenhol el utasítanak minket, és nem foglalkoznak velünk,hol ott egyre több kísérlettett csinálnak világ szerte, előre is köszönöm válaszát további szép napot kíván egy elkeseredett beteg

Re: Szeged

(Admin, 2011.11.10 11:10)

Kedves Ferenc!

Nem kell elkeseredni, a reményt soha nem veszti el az ember. Mint ahogy Ön is látja, nagyon sok a kutatás az LGMD területén és az egyes génterápiás próbálkozások nagyon ígéretesek. Addig is a tüneti kezelésekkel tudunk az élet minőségén javítani. Több kolléga is gondoz izombetegeket, többet között a mi szakrendelésünk is vállal ilyen feladatot.
Van egy betegszervezet is amely támogatja az izombetegeket, javaslom vegye fel velük a kapcsolatot.

www.angyalszarnyak. hu


Szívélyes üdvözlettel

Molnár Mária Judit

Nagykanizsa

(Gombos Éva, 2011.06.12 10:49)

Szeretném tudni, hogy agydaganatos beteg esetében/anaplastikus astrocytoma gradeIII / végeznek-e vizsgálatokat arra irányulóan, hogy melyik gyógyszeres terápia lenne a leghatásosabb a kezelése során.Jelenleg avastint kap, s előtte a temodál hatástalan volt. Az országban hol folynak még ilyen kutatások amelyben részt vehetnénk? Nagyon fontos lenne mert már másfél éve harcolunk ezzel a daganattal, és mi akarunk győzni!!! Válaszukat nagyon várom, és előre is köszönöm! Tisztelettel: Béliné Gombos Éva

Re: Nagykanizsa

(Admin, 2011.06.13 17:59)

Kedves Éva!

Voltak vizsgálatok, amelyek azon biomarkerek keresésére irányultak, amelyek megjósolnák a bevacizumab (avastin) hatékonyságát, az EGFR jelenléte alapján. Az eredmények alapján az EGFR expresszió nem megfelelő biomarker, sajnos.
Olyan eredményről még nem tudok, ami a gyakorlatban megbízhatóan használható lenne. Ez azt jelenti, hogy ki kell várni mit tapasztalnak a terápia mellett.

Üdvözlettel
MMJ

Re: Nagykanizsa

(Lukács Adrienn, 2011.08.22 19:18)

Kedves Éva!
Egy gyógyszerkutató cég munkatársa vagyok, jelenleg az országban 4 helyen fut ilyen vizsgálat ami Önöknek alkalmas lehet. Kérem keressen meg a részletek miatt, ha érdekelné.
Köszönettel, Lukács Adrienn 30/748-0323


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8